Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia 12.06.2014

W dniu 12 czerwca 2014 roku odbyło sią Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia Absolwentów, Nauczycieli i Przyjaciół Zespołu Szkół Energetycznych im. prof. Kazimierza Drewnowskiego.

Zapoznano Członków Stowarzyszenia ze sprawozdaniem z pracy Komisji Rewizyjnej oraz ze sprawozdaniem finansowym Stowarzyszenia za rok obrachunkowy 2013. Zebrani stosowną uchwałą zatwierdzili przedstawione sprawozdanie finansowe. Ustalono potrzebę  realizacji celów statutowych takich jak działalność na rzecz Członków Stowarzyszenia i społeczności szkolnej będących w trudnej sytuacji życiowej lub materialnej, oraz udzielanie wsparcia i wszechstronnej pomocy w działalności Szkoły. Realizacja tych celów statutowych jest uzależniona od środków finansowych pozyskiwanych ze składek  członkowskich oraz od uzyskania statusu Organizacji Pożytku Publicznego przez Stowarzyszenie.
Posumowano obchody 100 – lecia  Szkoły dziękując za organizację tej uroczystości Pani Annie Smolińskiej – dyrektorowi szkoły, doceniono pracę i zaangażowanie  Pracowników Szkoły i Rady Rodziców, podziękowano za pomoc i wsparcie Sponsorom i Komitetowi Organizacyjnemu. Szczególne słowa uznania i podziękowania skierowano pod adresem Pana Ryszarda Drozda autora monografii „ Nasza Szkoła”. Zebrani mieli możliwość obejrzenia prezentacji multimedialnej z uroczystości 100 – lecia Szkoły autorstwa Pana Michała Kasprzaka, która została nagrodzona gromkimi brawami.

Zarząd Stowarzyszenia

Comments are closed.
Nadchodzące wydarzenia

W najbliższym czasie nie są zaplanowane żadne wydarzenia.